NATIONENS ØJE

Alle skal forlade Danmark indenfor 30 dage

Grundet en strammere tolkning af reglerne om tilhørsforhold hos Udlændingeservice, er alle danskere nødt til at forlade Danmark indenfor 30 dage. "Det er da helt klart et problem jeg måske vil løse om et halvt års tid", siger justitsminister Morten Bødskov (S)

"Vi er åbenbart kommet til at give den lidt for meget gas, en af de gange Dansk Folkeparti skulle have indrømmelser og så er det på en eller anden måde blevet så ekstremt, at ingen må være her", undskylder tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, mens han fylder familiens stationcar med tøj og proviant.

Hvad fejlen præcist går ud på, er stadigvæk forholdsvist uklart. Udlændingeservice oplyser kun, at de ikke er forpligtet til hverken at svare eller kommunikere - men at de meget gerne vil minde de uønskede elementer (dvs: alle) om, at udvisningen ikke kun gælder Danmark, men alle lande i Schengen-samarbejdet.

Selvom det er den tidligere regering der har indført de skærpede krav, har landets nye justitsminister Morten Bødskov (S) ikke tænkt sig at gøre noget ved problemet her og nu.

"Om et halvt års tid kunne jeg da godt finde på, at spørge min spindoktor, om vælgerne stadig kan huske de løfter vi gik til valg på. Hvis de kan det, vil jeg overveje at gøre noget ved det. Ellers ... Naaah", siger justitsministeren og glæder sig til at passe sit arbejde fra eksilet i Fort Lauderdale, kun iført stramme Speedos.

(FOTO: POLFOTO/AXELSEN SANNE VILS)

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt