NATIONENS ØJE

Dopingklasse indføres i Tour de France

"Så må vi jo tage konsekvensen og gøre det tilladt", siger Tour de France-leder Christian Prudhomme noget overraskende, efter den tidligere løbsvinder Alberto Contador modtog to års karantæne for en positiv Clenbuterol-prøve. Fra næste år skelnes der mellem amatørløbet og den nye "Topfuel"-klasse, der skal køre rundt om Frankrig i ét træk.

"Vi har jo været så ramt af skandaler, at der ikke er andet at gøre, end at omfavne det", siger Prudhomme hovedrystende og fortsætter galgenhumoristisk: "I 1996 var ALLE så dopede, at den tekniske vinder af løbet vist var en kasseassistent ved navn Berit fra Sorø. Wow, den fik gas - Ja, jeg tog selv EPO i stride mængder - og jeg havde ikke engang noget med løbet at gøre dengang", ler han.

Team Saxo Bank-holdejer Bjarne Riis hilser initiativet velkomment. "Man ser jo heller ikke et Formel 1 hold blive smidt ud, fordi de har forbedret bilen - eller, okay, det gør man faktisk, så skidt eksempel - men det her bliver en opvisning i, hvad den menneskelig krop og videnskaben er i stand til. Hvorfor se noget der er dårligere?", spørger Riis retorisk og afviser ikke selv at stille op, nu hvor 'det ikke længere er en sport for tøser og fjerlette klatrere'.

Efter planen skal de udvalgte Topfuel-ryttere køre Frankrig rundt i ét stræk - holde en kort hviledag - og herefter gennemføre Vuelta a España dagen efter.

(FOTO: POLFOTO/MANU MIELNIEZUK)

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt