NATIONENS ØJE

Behnke undskylder: Jeg mente 'tatar'

"Sagen er, at jeg har formuleret mig forkert", erkender den konservative retsordfører, Tom Behnke. "Jeg har aldrig været for tortur, jeg er som alle andre imod tortur. Tatar, derimod: Nammenam!"

Udmeldingen fra Tom Behnke kommer, efter at han kom i et voldsomt stormvejr ved at sige, at dansk politi i nogle situationer kan være nødt til at udøve tortur. 

"Og her ville jeg selvfølgelig have sagt: 'indtage tatar' og det mener jeg faktisk stadig. Der kan være rigtigt mange situationer, hvor man ikke har mulighed for at stege sin hakkebøf og derfor må spise den rå, pyntet med peberrod, kapers og rå æggeblomme", forsvarer Behnke sig.

Tom Behnke har selv været politibetjent og mener derfor selv at have mere indsigt i tingene end meningsdannere på et kontor kan relatere til.

"Ude i marken opdager du, hvordan tingene rigtigt hænger sammen - og der gælder det om at få de nødvendige oplysninger ud af folk, hvis der for eksempel er nogen der holder meget længe et sted med katastrofeblinket aktiveret, så må man torturere... undskyld, tatarere dem... Eller os...", forklarer Behnke, inden han lader som om, at han modtager et vigtigt telefonopkald fra PET.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt