NATIONENS ØJE

Liberal Alliance langer ud efter sig selv i ny annonce

"Jeg mener, at vi skylder danskerne at forholde os kritisk til os selv, før vi kan kritisere andre", forklarer partiformand Anders Samuelsen omkring den nye kampagne

I sidste uge vakte det opsigt, da Liberal Alliance langede ud efter Venstre, et andet af folketingets borgerlige partier, men den snak forstummede i dag, da helsides annoncer i alle landets større dagblade, satte alvorlige spørgsmålstegn ved enkelte medlemmer af Liberal Alliances seriøsitet. Helt konkret drejer det sig om et billede af kuglestøderen Joachim B. Olsen, påhæftet overskriften: "Seriøst?".

"Det er bedre at jeg kalder situationen nu, end at Bjarne Corydon gør det i en rigtig valgkamp", siger Samuelsen, der på ingen måde vil acceptere at kampagnen er kontroversiel. "Overhovedet ikke. Det hedder: 'At kalde situationen'. At tale om 'elefanten i rummet', om man vil", fortsætter Samuelsen og afviser, at elefant-metaforen gemte en skjult reference til Thyra Frank.

Samuelsens partifælle, Joachim B. Olsen, der er genstand for størstedelen af kampagnens fokus, bakker op om den hårde linje.

"Ja, selvfølgelig. Det er et frit land. Hvis jeg ville tages mere seriøst, skulle jeg jo have lavet færre danseprogrammer! Det kan da aldrig blive samfundets ansvar og desuden står det mig jo frit for, at stifte mit eget parti, der peger fingre af Samuelsen."

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt