NATIONENS ØJE

'En kongelig affære 2' allerede på plads

Kærlighedsdramaet mellem Chr. VIIs livlæge Struensee og Dronning Caroline Mathilde er blevet så populært, at en film mere i serien er på vej. Prologen 'Støvletter af stål' kommer til jul

"For at forstå begivenhederne i 'En kongelig affære' er man nødt til at forstå begivenhederne, der leder op til", forklarer instruktør Nikolaj Arcel og fortsætter:

"Eller, det er så egentlig noget pis, for Chr. VII er bimlende sindssyg - men altså: Han bollede afsindigt meget med en prostitueret, der hed Støvlet-Cathrine. Når de ikke dyrkede bizar sex, rendte de rundt i København og smadrede ting. De forklædte sig og smadrede alfonser og bordeller - en skizofren konge og en luder i støvletter - Så finder man ikke et større smashoplæg til et romantisk og historisk actionbrag. Det er 'Pretty Woman', der møder 'Natural Born Killers', det her. Nej, det er 'The Prince And Me' i et 'Suckerpunch'-univers. Hvem ville IKKE se sådan en film?".

Mikkel Følsgaard skal stadig spille rollen som Christian VII, mens det endnu ikke er på plads, hvem der skal indtage rollen som Cathrine.

"Du skal visualisere en ung kvinde i lange støvletter, der både kan elske blidt og bizart, for det næste øjeblik at gå fuldstændigt amok på et bordel, med en baseball-kølle. Det er en rolle, der vakler et sted mellem Sidse Babett og Medina, ikke?"

Arcel er i øvrigt ikke afvisende for, at skabe flere historiske dramaer til danskerne. Således er både fængselsflugtfilmen 'BLÅTÅRN' og den Pirates of the Caribbean-inspirerede 'Slaget på Reden' skitseret.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt