NATIONENS ØJE

Aarhus ønsker flere rivaliseringer

Weekendens fejde mellem fascister og antifascister satte for alvor Aarhus på verdenskortet. Borgmester Jacob Bundsgaard ser gerne flere events af denne type. "Det styrker forbruget og har mere sportsligt potentiale end AGF", mener han

"Hvis vi kan blive synonyme med ordet 'slagmark', så har vi faktisk opnået en hel del", understregede Aarhus' borgmester i forbindelse med lanceringen af byens nye slogan: 'Aarhus - Danish for battlefield'.

"I kender Waterloo, ikke?", spurgte borgmesteren pressefolkene retorisk. "Mon ikke det har haft pænt meget at sige rent turistmæssigt, at Napoleon engang tabte der? Og hvad med Hastings? Ville du holde en international konference i Hastings, hvis du ikke kendte byen fra det berømte slag?", spørger Bundgaard en specifik journalist, der dog ikke svarer i første omgang, da han er polak.

Men at byen er ideel til kampe mellem uenige grupper, kan man ved selvsyn beskue på det store kort borgmesteren har fået trykt. Af dette fremgår det tydeligt, at to grupper kan have hver deres halvdel af byen, med naturlig front ved 'Åen'.

"Så kan den ene gruppe f.eks. sove billigt på Cab-inn og spise på Grappa, mens den anden gruppe kan gå på Buddy Holly til klokken sent - og så kan de stå ved selve 'Åen' og råbe ukvemsord efter hinanden, eller aftale at slås ovre foran ARoS", forklarer Thomas Helmig, der er ambassadør for det nye tiltag, som han ikke kun støtter grundet byens forhøjede brand-value, men på grund af 'udsigten til større sportslige oplevelser i lokalmiljøet, end dem AGF pt. kan levere', som han siger.

Forespurgt omkring de etiske aspekter af initiativet, er borgmester Bundsgaard helt afklaret: "Hvis du synes det her er vildt, skal du bare høre hvad de gør, i en spansk by der hedder Pamplona", afslutter han.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt