NATIONENS ØJE

Manu klar med "Kirkebussen"

Lukker din kirke? Fortvivl ej. Manu Sareens såkaldte "Kirkebus" er en rullende gudstjeneste på fire hjul

"Det er jo ikke kun en afvikling af Folkekirken vi er ude efter. Vi har masser af gode ideer", forklarede kirkeministeren, mens han præsenterede statens nyeste køretøj; En bus, der er udstyret til at kunne afvikle komplette højmesser incl. nadver, dåb og konfirmationer.

"Der er masser af fine detaljer", forklarer Sareen, mens han viser rundt. På bussens ruteskilt er busnummeret og endestationen erstattet af salmenummer samt navn, så forbipasserende og øvrige trafikanter kan følge med i den kirkelige handling.

Efter planen skal "Guds Bus", som flere spøgefuldt har døbt den rullende kirke, pendle rundt mellem i første omgang menighederne fra de 16 lukningstruede kirker i København, "men der vil blive langt mere fleksibilitet fremover, når vi indfører køreundervisning i bus på teologistudiet", forklarer Sareen, der ikke afviser kombinerede gudstjenester og ture til de populære grænseforretninger i Tyskland.

"Vil folk ikke komme i kirke, må kirken komme til folk", ler han og forklarer, at det også spiller ind, at kioskkæden 7-Eleven har afgivet et samlet tilbud på alle de københavnske kirker.

"Det ville være dumt ikke at overveje at afvikle alle de gammeldags, fastmonterede kirker - men det bliver selvfølgelig ikke før vi har bestilt en bus mere", afslutter han. 

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt