NATIONENS ØJE

Nik og Jay: Vi har bevidst gjort EM-sang dårlig i protest mod forholdene i Ukraine

"Vi kan bare ikke stå inde for endnu et festligt Boingboing-nummer når Ukraine pisser sådan på menneskerettighederne", forklarer Jannik

"Jamen, altså, hvad skal jeg sige. Hvis det officielle Danmark ikke siger fra, så må det officielle Nexus gøre det", starter Niclas.

Vi har netop andægtigt lyttet til sangen "Vi vandt i dag", der oprindeligt var bestilt som en festlig hymne til fodboldlandsholdet i forbindelse med sommerens EM-slutrunde, men som i stedet nærmest er blevet tung melankoli.

"Sådan er det med Nik & Jay. Enten er det noget man kan bounce til, eller også er det en 'sad song'. Da jeg stod i studiet og tænkte på Julia Timosjenko der holdes ulovligt fængslet, kunne jeg mærke inde i hjertet at det blev en 'sad song'", uddyber Jannik og Niclas følger op:

"Hun minder mig om en pige jeg måske engang har mødt. Eller pigens mor, måske. Hun er i hvert fald total MILF og det gør det endnu sværere bare at være passiv tilskuer til. Eller sådan noget", forklarer han.

Dog udelukker duoen ikke, at tingene kan ændre sig, hvis Ukraine løsner op og løslader Timosjenko inden d. 8 juni, hvor turneringen begynder.

"Så smider vi nummeret en tur forbi Breum, så det kan blive festligt igen", forklarer rap-stjernerne.

"Han kan dreje på knapperne, så det bliver et helt andet nummer, som Thomas Treo heller ikke kan lide, men denne gang på den gode måde".

DBUs kommunikationschef, Lars Berendt, havde kun en kort kommentar til protestsangen:

"Sålænge de ikke skriver noget på Twitter, er jeg da egentlig skideligeglad", udtaler han

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt