NATIONENS ØJE

Ny karaktér-skala: Alle får 12

Undervisningsminister Christine Antorini (S) kræver nu en ændring af gymnasiers forvirrende, socialt skævvredne karaktérskala. Fremover skal alle uanset præstation have 12. "Meget mere motiverende", mener mange elever

Efter det er kommet frem, at der er karaktérforskel på 3 mellem de top- og bundscorende gymnasier, har det væltet frem med løsningsforslag. Nogle mener, at det kræver flere penge, andre at de skal fordeles med større hensyn til socialt belastede områder. Nu melder undervisningsministeren sig endelig på banen: Alle skal blot have topkaraktér.

Christine Antorinis forslag er inspireret af kommunernes udligningsordning, der succesfuldt har udvisket alle økonomiske forskelle mellem kommuner og skabt et kollektivistisk paradis, hvor ulighed er en saga blot. Den kæmpesucces vil ministeren nu overføre til gymnasierne.

"Det vigtigste, vi skal lære vores unge, er alligevel at tænke kreativt. Jamen, hvad er mere kreativt end en matematisk løsning på et kæmpe samfundsproblem?", spørger hun retorisk.

Reformen vil i praksis betyde, at eksamen kommer til at foregå som en test af elevers evne til at opholde sig i et rum i en kortere periode af gangen. "Det er i virkeligheden det, de skal ude på arbejdsmarkedet. Der er jo ingen, der bruger tysk til noget i virkeligheden.", ler ministeren.

Forslaget vækker gehør blandt mange adspurgte gymnasieelever. Danske unge vil ifølge dem selv få en helt unik styrke i forhold til andre lande. "Hvis vi ikke får at vide, at vi er dårlige, så bliver vi jo mere sikre på, at vi er gode. Og hvis vi bare tror på os selv, kan alt lade sig gøre.", siger Malthe Laursen, 18, hvis eneste kritikpunkt er, at "Nu virker det bare dumt, at jeg har siddet og terpet fysik."

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt