NATIONENS ØJE

Verdensnaturfond: S-vælgere er truet art

WWF Verdensnaturfonden går nu ind i sagen om det stærkt svindende antal socialdemokratiske vælgere. "Hvis vi ikke gør noget nu, risikerer de helt at uddø.", lyder det i ny rapport

Det midaldrende ægtepar Mogens og Britt trisser rundt i Fælledparken. De to er socialdemokratiske vælgere, og de er muligvis snart de sidste af deres slags. Partiets popularitet er styrtdykket så voldsomt, at Verdensnaturfondens årlige rapport anser den lille population af vælgere for "ekstremt truet".

"Hør, hvordan de kalder forgæves på resten af flokken.", hvisker John Molley, en britisk ekspert i arts-bevarelse, mens Mogens og Britt hjælpeløst bræger "Velfærd! Velfærd!". John er i Danmark for at vurdere truslen på tæt hold, og han er ikke optimistisk.

"Problemet er, at de har haft det lunt og godt i opposition i mange år. Nu er de blevet lukket ud i virkeligheden og skal klare sig selv.", fortæller John, der tilføjer, at fredning kun er en kortsigtet løsning. "Vi har lukket dem herind, så de ikke hører flere nyheder om regeringens løftebrud. Men de bliver ikke flere af den grund."

"Vi har prøvet at stimulere dem til at formere sig ved hjælp af Stauning-billeder, røde flag og påmindelser om, at Helle Thorning-Schmidt ikke kan sidde for evigt. Intet hjælper.", siger han og afslører sin nyeste idé. "Vi har nu hentet to Venstre-folk ind, som de så kan efterligne. Det er der gode erfaringer med."

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt