NATIONENS ØJE

Kæmpe illegalt britisk marked for danske TV-serier

'Forbrydelsen' og senest 'Borgens' succes på de britiske øer har resulteret i en eksplosiv efterspørgsel på dansk TV-fiktion. Et komplet 'Taxa'-boxsæt står netop nu i over 4000 kr. på det sorte marked

En mand vi kalder 'Derek' er gået med til at møde os tæt på hans faste salgssted: Liverpool Street station, i den pulserende hovedstad London.

Derek kigger rundt og fortæller så om sit lyssky foretagende.

"Når vi er mellem sæsonerne starter sulten", forklarer han. "Borgen slutter. Forbrydelsen er slut. Men de vil have mere - og de kan ikke vente til en ny sæsonstart".

En rystende kvinde i karakteristisk Sarah Lund-sweater afbryder ved at stirre på os. Derek kaster noget der ligner et VHS-bånd med 'Nikolaj og Julie' hen til hende. Hun klamrer sig til det og løber.

"Sådan går det tit", fortæller en fattet Derek. "Jeg giver dem gratis DVDer med Rejseholdet og Sommer - et par uger senere er de gået i forfald og junker hele Bryggeren i ét træk".

Derek har ikke dårlig samvittighed. "Nej, jeg mener at jeg tilbyder de her folk en flugt fra en grim hverdag, selvom jeg da stadig har en grim smag i munden fra et salg af en pakke 'Krøniken' fortyndet med adskillige afsnit af '2900 Happiness' - men sådan er jeg ikke mere", understreger han og fremviser i en skjult jakkelomme perlen i samlingen: Et komplet 'Taxa'-boxsæt, hvis handelsværdi er over 4000 Kr.

"Chasing the dragon", siger han på sit lokale sprog, mens han peger på et foto af Torben Jensen i rollen som Herman fra City-bilen. "Chasing the dragon".

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt