NATIONENS ØJE

Historisk fund: Unge der vil bo på Møn gravet frem

Arkæologer jubler over den 28-årige tømrer Loke Rieds store møntfund i Møns muld. Ikke på grund af de gamle sølvmønter, men fordi de i Loke har fundet et velbevaret eksemplar af en, troede de, uddød mennesketype: En ung mand, der er glad for at bo i provinsen

De københavnske arkæologer støver ham af med små koste, helt forsigtigt. Loke Rieds personlige fremtoning må nemlig ikke ødelægges. Her på Nationalmuseet bliver Loke gennemgået milimeter for milimeter i forsøg på at finde ud af, hvorfor han som ung mand bor i provinsen og trives godt.

"Vi har ikke set noget lignende siden 1920erne. En ung i provinsen, der ikke bruger alle sine vågne timer på dødsdruk, vold og rejseplaner. Jamen, det er fuldstændig uhørt.", siger Peter Brink, chefarkæolog på projektet, der allerede er ved at identificere en vennekreds af lignende art omkring Loke.

"Alle undersøgelser tyder på, at Loke er lavet for nylig, men det kan nærmest ikke passe. Han lyder kvik, er interesseret i Danmarkshistorie og nyder harmløse fritidsaktiviteter som skattejagt. Der kan meget vel være tale om en forfalskning.", mener Peter Brink.

Flere medier er da også skeptiske over for fundet. "Yeah right.", lyder det fra TV2-redaktør Pelle Hvenegaard. "Hvis der findes en ung tømrer i Danmark, som ikke har ansøgt til Dagens Mand, så er det altså en kopi fra Østeuropa eller noget."

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt