NATIONENS ØJE

Italiensk blikkenslager på svampe byggede IC4-tog

DSB skal nu forklare, hvorfor man gav den komplet ukvalificerede blikkenslager Mario ansvar for togbyggeri til milliarder

Der er røde ører i DSB i disse dage. Ingen kan besvare Rigsrevisionens spørgsmål om, hvorfor Mario, en midaldrende italiensk blikkenslager, fik kontrakten med at bygge de fejlramte, forsinkede og dyre IC4-tog.

"Marios firma viser sig undervejs at have broderen Luigi som eneste ansatte, og de leverer en meget mangelfuld togserie.", erkender Frank Olesen, direktør i DSB Vedligehold. "Det var faktisk kun toiletterne, der virkede upåklageligt."

"Super Mario Brdr. Blikkenslagerservice" landede kontrakten på 5,4 milliarder foran næsen på alle seriøse togproducenter, og folk tæt på Mario vurderer, at han er besat af penge. "Han er kendt for at hoppe flere meter op i luften efter mønter.", siger en anonym kilde, der også beskylder brødrene for omfattende brug af psykedeliske stoffer.

"Det er ikke udelukket, at deres svampemisbrug er skyld i IC4-togenes absurde design.", indrømmer Frank Olesen. "Der er under alle omstændigheder ikke noget 'super' ved de to slyngler."

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt