NATIONENS ØJE

Özlem skifter til Brøndby IF

Özlem Cekic dropper SF efter skatte-strid, og finder i kriseramte BIF et fællesskab, der trods alt klarer sig bedre end SF

Hun har nægtet at bukke under for SF-toppens pres og stemme for den ”blå” skatteaftale. Mange har spekuleret på, om hun ville tage konsekvensen og skifte til Enhedslisten. Nu overrasker Özlem Cekic alle ved i stedet at lade sig opkøbe af boldklubben Brøndby IF.

”Jeg føler mig allerede hjemme.”, fortæller hun om den kriseramte klub, der kæmper med millionunderskud og vrede fans, der bebrejder bestyrelsesformand Per Bjerregaard for problemerne.

Bjerregaard begrunder købet med Özlems fightervilje. ”Det kan godt være, hun ikke rigtig kan spille fodbold, men under fattigdomsdebatten sidste år viste hun, at hun kan score mål. Ganske vist på egen banehalvdel, men med lidt træning skal vi nok få vendt det om.”, forklarer han.

”Jeg skulle være startet fra bunden som menigt medlem, hvis jeg skulle rykke til Enhedslisten. Her ryger jeg direkte i angrebet.”, siger en smilende Cekic, der ikke helt dropper politikken. ”Jeg har jo hævdet, at der er masser af fattige, desperate mennesker i Danmark. Hvad bedre sted at bevise det end Brøndby?”

Mange ex-SF-vælgere bifalder Özlems transfer, f.eks. Mogens Larsen på 57: ”Jeg er træt af SFs dårlige resultater. De er skyld i, at Danmark er så ringe repræsenteret i europæisk top-politik. Jeg tvivler på, at vi overhovedet kvalificerer os til EU næste år.”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt