NATIONENS ØJE

Manden der bestemmer benzinpris fundet og tævet

Danskere hævnede sig voldeligt på den mand, der er eneansvarlig for dagens benzinprisstigning

I dag lavede benzinpriserne det største hop i 19 måneder. Det fik en gruppe danske bilejere til at opsøge den ansvarlige statsansatte på hans kontor og overfalde ham. Manden slap dog med knubs.

Offeret hedder Jan Højholt og er kontorassistent i Transportministeriet. For ti år siden opdagede Jan, at hans arbejdscomputer styrer benzinprisen i Danmark, og han har siden da hævet den utallige gange.

”Mange tror, benzinpriser skyldes oliemangel og ustabilitet i Mellemøsten. Men det er altså bare mig, der trykker på en knap.”, fortæller han smilende. ”Det er mest, når jeg keder mig. Så trykker jeg, og straks har alle i landet noget at snakke om.” Til samme formål har han også udviklet et program til at styre DSBs billetpriser.

Jan Højholt kan ikke fyres grundet sin embedsmandskontrakt, og han varsler, at han vil hæve priserne endnu mere fremover. ”Nu er det blevet en leg. Hvor højt kan de mon komme?”

Han forstår godt sine overfaldsmænds reaktion. ”Hvis priserne steg af en masse forskellige grunde, ville det jo være dumt at blive vred. Men det ér altså bare én person, der sidder og fucker med jer alle sammen. Ha ha ha!”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt