NATIONENS ØJE

Danmark forbyder Hollands hashpolitik

Et bredt flertal i det danske Folketing omstøder Nederlandenes hash-lovgivning og afventer nu, at landet retter ind

”Amsterdam skal igen være et trygt sted at færdes for folk, der frygter hash.”, siger Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup. ”Vi danske politikere har set passivt til alt for længe, bare fordi det er et andet land. Nu får vi et ultra-stærkt hashforbud, der gælder verden over.”, fastslår han.

Forslaget kommer efter TV2s dækning af hash-spørgsmålet, der har afsløret chokerende forhold. ”Hash sælges komplet åbenlyst og lovligt, og som om det ikke skader nogen specielt. Det krænker danskernes retsfølelse.”, siger Ole Hækkerup.

Til flere tænketankes forslag om, at vi kopierer Nederlandenes model, ryster han på hovedet. ”Hør, hvad du selv siger. 'Neder'-landene. Hvem vil bo et sted, der er nederen?. Jeg troede hash-fortalerne talte de unges sprog!”

Danmark har givet Nederlandene en uge til at kriminalisere hashsalg igen. Hvis det ikke sker, vil dansk politi blive indsat til at rydde Amsterdams gader. ”Det er den eneste løsning, når en så stor gruppe mennesker ikke lytter til fornuft.”, mener Ole Hækkerup.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt