NATIONENS ØJE

Uffe Buchard: Herberts kjole er rædselsfuld

Modeekspert blander sig nu i debatten om den 3-årige dreng, der går i kjole. Og han er bestemt ikke glad

”Ugh, se den hæslige blå farve og det der bølge-mønster. Det ligner noget min farmor ville gå i!”, raser Uffe Buchard om billedet af Herbert. ”Hvis jeg så ham på gaden ville jeg spænde ben og så tæve den dårlige modesans ud af ham!”

En hård vurdering, men ifølge Uffe Buchard er Herbert et symbol på tidens forfald. ”Børn kender ikke reglerne for god mode. De tror, en kjole automatisk gør én elegant, og så kan man slippe afsted med rodet sjuskehår og bussemænd i næsen. Fy for satan!”

Uffe Buchard mener, at Herbert bør starte forfra modemæssigt. ”Start med at kunne bære en lækker top. For helt ærligt, jeg er ked af at sige det, men din røv er enorm i de kjoler der. Hvor er forældrene henne? De lader det bare sejle, og vi ved godt, hvordan drenge så ender. Han kommer i dårligt selskab i H&M og køber lortemærker, som han vil fortryde, når han bliver voksen.”

Kønsforsker ved RUC Karen Sjørup forklarer, at det at gå i kjole i sig selv ikke skader drenges kønsidentitet. ”Navnet Herbert til gengæld! Hvad tænker de forældre på?! Kjolen kan han da tage af igen!”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt