NATIONENS ØJE

Homoseksuelle må ikke adoptere orangutanger

Dyrevelfærds-forening beklager, men frygter, at homoseksuelle par ikke giver aberne de rigtige værdier

På trods af, at det er fuldt lovligt, får homoseksuelle par meget sjældent lov til at blive sponsorforældre for en lille abe. ”En orangutang fortjener både en mor og en far.”, mener John White fra WSPA. ”I naturen har orangutang-unger altid en mor, selvom hun måske af og til æder dem.”

”Orangutangen er truet, og hvis den vokser op uden interesse for det modsatte køn er arten dødsdømt.”, forklarer han. ”Det tangerer dyremishandling at give den støtte fra de her... mennesker. Pludselig har vi en hel generation orangutanger med 80er-pop på hjernen og løse fod- og håndled.”

De homoseksuelles forening LGBT Danmark henviser til, at forskere har observeret homoseksuel adfærd hos orangutanger på Sumatra. Det overbeviser dog ikke John White. ”Selvom noget sker i naturen, er det ikke nødvendigvis naturligt.”, konkluderer han.

WSPA fjerner nu ifølge en pressemeddelelse ordet adoption fra deres reklamer: ”Det går først op for os nu, at det kunne lyde som menneskeadoption. Vi sløjfer derfor også en planlagt dobbeltkampagne med Red Barnet: 'Red en orangutang og få en indoneser for halv pris!'”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt