NATIONENS ØJE

Chris Anker syr selv bjergtrøje

Dansk bjergrytter finder smuthul i Tour de France-reglerne og syr sin egen trøje. Nu følger resten af feltet med

Chris Anker Sørensen kan slappe af på Tourens sidste bjergetaper. Saxo Bank-rytteren er nemlig allerede sikret den eftertragtede prikkede bjergtrøje, uafhængigt af point og konkurrenter.

”Jeg vurderede mine chancer og tænkte, jeg lige så godt kunne sy den selv.”, fortæller han. Så natten til i dag sad Chris Anker bøjet over symaskinen og kan nu stolt fremvise en prikket bjergtrøje, som ikke kan tages fra ham.

”Det er MEGET nemmere end at køre efter den.”, jubler han. ”Jeg forstår ikke, at ingen har tænkt på det før. Det er altså ikke svært at sy i forhold til at bestige Alpe d'Huez.”

Regelryttere har ledt forgæves efter en paragraf, der forbyder det, men må se sig slået af den innovative dansker. ”Vi tog ikke højde for Chris' evner på symaskinen. Han arbejdede den pedal som en gal.”, forklarer løbsdirektør Christian Prudhomme.

Han mener, at idéen udhuler cykelsporten, da der vil gå inflation i især gule trøjer. Chris Anker er dog rolig: ”Okay, så får vi lidt mindre travlt med at komme over de skide bjerge. Så forsvinder doping da! Og vi kan køre en hyggelig cykeltur uden udbrud og angreb, nyde de skønne omgivelser og svinge ind efter en god fransk ost. Jeg kan ikke se problemet.”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt