NATIONENS ØJE

Ny uddannelse: Tag BA i Arbejdsløshed

Nyoprettet studie forbereder unge på den mest sandsynlige karriere

I dag får titusinder af unge svar på, om de kom ind på drømmestudiet. Men fortvivl ikke, hvis du får afslag. Danmarks nyeste uddannelse har nemlig ingen krav til gennemsnit, eksaminer eller mødepligt. Med en ledigheds-bachelor bliver du perfekt rustet til fremtidens økonomiske realiteter.

”Læger og ingeniører er ikke sikre på at få job. Men der er stor sandsynlighed for, at arbejdsløse kan gå i gang lige efter studiet.”, mener uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Også de unge er positive. ”Krisen stopper jo aldrig, så det er da fedt at lære, hvordan man ligger på sofaen i timevis uden at få ondt i ryggen.”, siger 21-årige Kasper Taastrup. Han glæder sig også til undervisning i at ignorere opkald fra a-kasser, toastbaseret madlavning samt forhandlingsteknik til at låne penge af forældre.

Samtidig med oprettelsen af BA i Arbejdsløshed nedlægges samtlige humaniora-studier. ”Vi slår dem jo egentlig bare sammen til én med et ærligt navn.”, siger uddannelsesministeren og forsikrer, at kulturen nok skal overleve.

”Arbejdsløse har jo masser af tid til at pille næse og læse Sartre. Og arbejdsløshed skaber jo kultur. Se bare de der brandsmarte Nørrebro-reggae-typer. Ingen, der laver en ærlig dags arbejde, har jo tid til at gro et fjollet skæg og synge om Faxe Kondi.”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt