NATIONENS ØJE

Radikale: Forbyd lavkulturel opførsel ved busstoppestedet

Partiet vil arbejde for totalforbud mod alle aktiviteter, der ikke er beskrevet i Politikens iByen-sektion

”Rygning er bare én del af en af taberkulturen ved danske busstoppesteder. Folk står helt ublu og læser gratisaviser, drikker Cocio og spiller The Voice på deres mobiltelefoner.”, fortæller Radikales sundhedsordfører Camilla Hersom.

Hun går nu forrest i kampen for at gøre lavkulturelle værdier strafbare. ”Det forurener mit nærmiljø, at folk er så utjekkede. Det skærer i øjne og ører, og jeg må nogle gange hoste i timevis efter at en eller anden har lukket en mening om Rasmus Seebach ud lige op i hovedet på mig.”

Politiet mener, at lovgivningen bliver svær at håndhæve, men man vil forsøge. ”Vi sender betjente ud med Lørdagsliv og iByen og tjekker, om folk eksempelvis taler om Arkens nye udstillinger eller havetrampoliner.”, fortæller politikomissær Jan Colding. ”I sidstnævnte tilfælde vil vedkommende så blive lagt i benlås.”

De Radikale mener ikke, at der er tale om hetz mod svage samfundsgrupper. ”Sådan er det bare. Folk, der tager bussen, ryger. Og når de ikke tager bussen, ligger de på sofaen og hæver kontanthjælp og ser reality-programmer, mens de æder junkfood og piller sig i skridtet. Et forbud vil motivere dem til at ændre livsstil.”, mener Camilla Hersom. ”Vi kan ikke regne med, at de tager ansvar selv. Den bus er ligesom kørt for længst.”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt