NATIONENS ØJE

Danmark i omnium-eufori

Efter Lasse Norman Hansens guld i nationalsporten omnium er den danske omnium-feber total. "Det er større end EM i fodbold i 1992, fordi det her er omnium", mener bl.a. Kim Vilfort

Drenge og piger valfarter i dag til landets cykelarenaer, for at køre omnium mod hinanden, "Men det er der som sådan ikke noget nyt i. Det gjorde alle jo i forvejen", vurderer bestyrer af Ballerup Super Arenas direktør Marcel Christensen. "Jeg synes faktisk det er lidt irriterende med det guld. Nu kommer der bare endnu et vognlæs af nye omnium-medløbere", sukker han.

Også danske sportsfolk og kendte er i en sand lykkerus.

"Det er den største triumf for dansk cykelsport nogensinde", mener Team Saxo Bank-Tinkoff Banks holdejer, Bjarne Riis.

Højgravide Mascha Vang der altid har været kendt som landets måske mest engagerede omnium-fanatiker bloggede massivt om fænomenet. "Jeg har aldrig set en rytter styrte i scratch og herefter køre sig ind igen på den måde. Heldigvis leverede han den måske smukkeste flyvende omgang nogensinde - og det individuelle forfølgelsesløb? Jamen, altså... Han skal have mit barn",

"Endelig kom vi vel ud af vort nationale mindreværdskompleks og kan holde op med at tale om EM-sejren i 1992. Det er fucking 20 år siden. 'OMNIUM RULES' - som der står på min tatovering", siger tidligere fodboldspiller Kim Vilfort.

HM Dronning Margrethe II af Danmark tøvede heller ikke med at kalde begivenheden for "Det vigtigste der nogensinde er sket i Danmark. Og det er inkl. HC Andersens fødselsdag og befrielsen 5. maj 1945".

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt