NATIONENS ØJE

'Curiosity' får første bøde af EuroPark

Knapt nåede forskningskøretøjet 'Curiosity' at lande på Mars, før det kendte parkeringsselskab noterede det for en afgift pålydende 590 kr. "Og der er flere bøder på vej, så længe der ikke er en gyldig p-skive monteret", ler direktøren for det diabolske selskab

Tidligt mandag morgen landede Mars-robotten med tilnavnet Curiosity på 'den røde planet' ca. 56 millioner kilometer fra Jorden. Allerede mandag formiddag havde en parkeringsvagt fra selskabet EuroPark udstedt en afgift til køretøjet for 'manglende p-skive'.

EuroParks præstation kommer bag på mange, da det normalt anses for værende vanskeligt for private at sende ting ud i rummet. Direktøren for selskabet Michael Christensen er dog slet ikke overrasket over firmaets præstation.

"Nej, siden vi i 2002 blev årets gazelle-virksomhed i Vejle Amt er det kun gået én vej og det er frem", forklarer han. "Hvem tror du har flest penge? NASA eller et firma der tjener 590 kr hver gang en ansat ser en bilrude? Vi har så mange penge at det er nuts - så hvorfor ikke erobre verdensrummet", spørger Christensen og viser et par hurtige skitser af en gigantisk konstruktion kaldet 'p-stjernen', der skal sættes i kredsløb om Saturn og tvinge hele Mælkevejen til at leve i parkeringsfrygt.

Da en journalist tillader sig at spørge til, om EuroPark har tilladelse til at udstede bøder på andre planeter, bliver Christensens blik iskoldt.

"NASA skal da være velkomne til at udfylde en klageformular og sende den til os. Så må vi jo se om vi kan give dem medhold".

Herefter grinte Christensen diabolsk og valgte at gøre sit ansigt mere uhyggeligt, ved at lade en lommelygte belyse det nedefra.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt