NATIONENS ØJE

K: Indfør revselsesret over for unge kontanthjælpsmodtagere

Ældre borgere skal nu frit kunne tildele unge ørefigner og kindheste, hvis de vurderes til at være ”døgenigte”

”De unge skal lære, at der er en konsekvens, hvis de vælger at dovne den.”, udtaler partiformand Lars Barfoed (K). ”Nu må vi se, om ikke en syngende lussing kan løsrive dem fra deres bip-bip-Pads og dub-hop-musik.”

Forslaget kommer midt i den største finanskrise siden 1930erne, men Lars Barfoed afviser, at den skulle være skyld i ungdomsledigheden:

”Jeg har fra førstehåndskilder, at unge nutildags er væsentligt mere dovne end dengang.”, fortæller han. ”Adskillige af mine konservative partifæller var allerede driftige forretningsfolk under krakket i '29, og de siger, at nutidens unge bare skal lære at bestille noget.”

Han ser en direkte sammenhæng mellem afskaffelsen af fysisk vold mod ledige og dovenskab. ”Unge har ikke længere et incitament til at arbejde i fogedens stokkeprygl eller arbejdsgiverens jernstøvle. Det er synd, for de fleste er såmænd dygtige nok med lidt motivation.”, siger Lars Barfoed og demonstrerer ved at ”vappe lidt til” sin unge, filipinske au pair.

”Haha, det er krokodilletårer!”, griner han. ”Så skulle I have set, da jeg fandt hende på gaden Manila! En hulkende samfundssnylter uden lige! Men det fik jeg snart rettet op på! Jo jo!”

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt