NATIONENS ØJE

SKAT: Vi 'lækker' ikke fortrolige oplysninger. Det er branding

"Når vi har siddet i kantinen og er blevet enige om, at Kasi-Jesper ikke må trække en håndboldklub fra, fordi vi ikke synes det er et operahus, skylder vi da Danmark at få det at vide gennem vores mediepartnere, Ekstra Bladet og BT", fastholder SKATs direktør

Det er en skuffet direktør i SKAT, Ole Kjær, der indleder pressemødet med en konstatering:

"Når Julian Assange gør information tilgængelig jubler alle og kalder ham frihedskæmper - Når VI gør det, bliver alle folk åbenbart sure og kalder det kriminelt", sukker han og mener at folk generelt har forkerte forventninger til virksomhedens sikkerhed.

"'lækket' er sådan et grimt ord", mener han. "Et dokument er jo ikke 'lækket' når vi deler Dropbox med formiddagspressen og Venstres presseafdeling, i det omfang der måtte være forskel.  Jeg ser det som markedsføring eller 'branding' om man vil. Denne hetz af os skyldes røde kræfter, der stadig bærer nag fordi det ikke lykkedes os at vælte den nye statsminister sammen med BT. Ren jantelov. Ikke engang en Cavling fik vi".

Det er de mange historier om fremkomster af såkaldte 'Kasi'-Jespers fortrolige skatteoplysninger, der har kastet SKAT i fornyet modvind.

"Og altså, come on - prøv lige at se på ham", opfordrer Ole Kjær. "Helt plebejerisk går han rundt uden slips og forventer at have sine midler i fred! Hvem tror han, at han er? En simpel arbejderdreng der har arbejdet sig op, eller en af os i det lukkede selskab af folk der har gået på privatskole og går med slips? For det er han ikke! Nu skal jeg forklare, hvordan det kan være, at et meget firkantet operahus er fuldt fradragsberettiget for en virksomhed og en international håndboldklub ikke er det: Kig ned af dig selv? HAR DU SLIPS PÅ?", råber den ophidsede direktør, inden han forlader lokalet i vrede.

Departementschef Jens Brøchner står dog klar til at berolige pressen:

"Nu er det jo vigtigt at huske på, at selvom vi vil have alle dine penge er vi jo bare et firma i underholdningsbranchen, som TV2News, CEPOS eller DMI. Lad være med at tage det hele så alvorligt", opfordrer han.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt