NATIONENS ØJE

Statsadvokat afviser uengageret eftersøgning af politifolk. "Jeg har prøvet at google dem og alt muligt"

Lise Lotte Nilas mener at hun har strukket sig endog meget langt for at identificere de eftersøgte betjente fra en fejlagtig anholdelse under COP15. "Jeg har bl.a. været på Fisketorvet, for at se om de skulle være der"

Statsadvokaten for København og Bornholm, Lise Lotte Nilas, demonstrerer hvorledes hun ledte efter et par eftersøgte betjente, ved at anvende søgemaskinen Google. "Det er et utroligt smart internetværktøj", forklarer hun, mens hun i et forholdsvist roligt tempo og med en enkelt finger skriver: "Betjente der sad bag i vogn" i søgefeltet. Da hun har afventet søgeresultatet et par sekunder uden  resultat, vælger hun også at trykke på den såkaldte return-knap.

Alle resultater af søgningen er kritiske artikler fra dagspressen, omhandlende statsadvokatens mangelfulde efterforskning og politiets kollegiale beskyttelse af de eftersøgte, hvilket får Nilas til at blive rasende:

"Der dukker kun alle Jeres presseskriverier op", råber hun. "I har ødelagt gerningsstedet. Nu finder vi dem ALDRIG takket være jer!".

Til et spørgsmål om, hvorvidt der er forsøgt andre efterforskningsmetoder, svarer Nilas:

"Ja, selvfølgelig. Blandt andet har jeg været ude på Fisketorvet og lede efter dem. Ja, jeg skulle alligevel handle, så hvorfor ikke lige holde øje samtidig? Ligesom jeg altid lige kigger på bagsædet, når jeg ser en blå varevogn. Bare i tilfælde af, at de stadig sidder der. Jeg kigger også efter andre farver varevogne, hvis nu de har været så smarte at male køretøjet om".

Da statsadvokaten mindes om, at Politiforbundets formand i København, Claus Oxfeldt, har udtalt at de øvrige betjente i varevognen end ikke er blevet afhørt, chokeres hun:

"Hvad?! Var der andre betjente i vognen? Hvorfor hører jeg først det nu? Jeg var overbevist om, at der kun var... Næ, vent, selvfølgelig må der have siddet nogen foran i køretøjet, hvis det har været i bevægelse!".

Lise Lotte Nilas skynder sig tilbage til sin computer for at google: "Betjente der sad foran i vogn", desværre uden større resultat.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt