NATIONENS ØJE

Ny Brøndby-bestyrelse satser på fodboldvold frem for fodbold

Klubben vil være førende i Europa inden for voldsudøvelse, og træningen er allerede i gang

Efter udstedelsen af såkaldte fan-aktier til fanfonden Brøndby Suppporters Trust (BST), tillader BIF nu skaller, knytnæver og spark under alle kampe både på banen og tribunen. Faktisk skal volden gradvist erstatte fodbolden som klubbens hovedfokus.

”Det skal ikke handle mere om det kedelige og sure som økonomi og målscoringer.”, mener Jack Jensen, BST-repræsentant i Brøndbys bestyrelse. Vi vil have fodbolden ned på jorden igen. Ned på jorden, så man kan sparke i hovedet.”

Klub-direktør Tommy Håkonsson er enig: ”De engelske og østeuropæiske klubber har længe domineret fodboldvoldsmæssigt. Vi vil vise, at Danmark også kan være med på internationalt niveau.”, siger han og ser stolt ud over den parkeringskælder, der nu udgør træningsbanen.

Klubben har nemlig droppet at have spillere ansat, og vil blot sende de 11 på givne tidspunkt mest voldelige fans til kampe, støttet af et par hundrede reserver på tribunen.

”Det er langt billigere og mere fanvenligt. Ingen er nogensinde tilfredse med spiller-køb eller -præstationer, så vi indså, at de var det svageste led i organisationen. Fansene derimod er BIFs liv og sjæl.”, siger Jack Jensen og får en uhyggelig trækning ved sit tatoveringsomkransede øje, der skal forestille et smil.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt