NATIONENS ØJE

Ole Hyltoft: Hitlerjugend-sammenligning var ment som en kompliment

"Da jeg sagde, at en fejring af eid ville svare til at hylde Hitlerjugend, var det jo ment som en god ting. Alle elsker vel rene, ariske børn?", siger en misforstået Ole Hyltoft og fortryder at han ikke sagde: "hylde Michael Laudrup" i stedet

Det er en overrasket næstformand i DRs bestyrelse, der ser sine ord forvrænget i pressen og på sociale medier.

"Folk på venstrefløjen - og med det mener jeg i princippet alle der ikke er mig - VIL jo bare bevidst misforstå mig", siger det DF-udpegede bestyrelsesmedlem af Danmarks største medievirksomhed.

Han gennemgår sit citat ordret:

"Jeg kan ikke lade være med at tænke på de mange uvidende og naive danskere, der i 1930'erne hyldede Hitlerjugend for al den sunde idræt, gode mad og den friske musik, de unge tyskere nu kunne hengive sig til".

"Altså hvor i det udsagn ser du noget negativt? uvidende og naive danskere bliver oplyst - er det skidt? Det mener jeg ikke. God mad - hvem har noget imod det? Frisk musik - det troede jeg alle satte pris på? Tilbage er den sunde idræt - og hvis det er dét der er dit problem må jeg sige: Kom i sving, Doven-Lars - Gymnastik er godt for sjæl og legeme!".

"Her prøver man for en enkelt gangs skyld at komme islamister og muhammedanere i møde med åbent sind og udstrakte arme og straks skal man kanøfles", vrisser hyltoft der dog primært bebrejder sig selv. "Måske skulle jeg have brugt en nemmere analogi. Måske skulle jeg bare have sagt at en fejring af eid ville svare til at hylde Michael Laudrup. Eller Shu-bi-dua eller hvad unge mennesker nu om stunder går og lytter til i deres walkmænd"

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt