NATIONENS ØJE

Matador genudsendes i speciel 3D Directors Cut-udgave

Når Matador til efteråret sendes for 8. gang bliver det med fuldt blus på de digitale effekter. 'Alt er nu i 3D og med sofistikeret computergrafik der muliggør det Korsbæk jeg oprindeligt havde tænkt mig', fortæller Lise Nørgaard om MATADOR:RELOADED

Traileren er bjergtagende. Da Laura og Agnes serverer mad ved et gilde i familien Varnæs' hjem får 3D-effekterne det til at føles, som om at persongalleriet sidder lige foran os og dinerer. Faktisk dukker flere sig, da Fru Møhge på et tidspunkt 'beder pigen om at sende tungen ind igen'. Lise Nørgaard pauser fremvisningen og tilføjer en bemærkning om at CGI-folkene faktisk har tilføjet en dessertret mere end de oprindelige optagelser muliggjorde. En rabarbertrifli.

"Jeg er så lykkelig for endelig at kunne færdiggøre visionen", fortæller hun, inden hun gør klar til at fremvise et 'sneak preview' på en af filmens tilføjede action-sekvenser, hvor Maude har lånt grisehandlerens bil, for at køre jødiske Hr. Stein i sikkerhed fra besættelsesmagten.

"Den er ærligt talt ikke dramaturgisk strammet fra start. Det er den nu, takket være moderne teknik", smiler Nørgaard og viser hvordan scenen nu er blevet en fortættet biljagt, hvor det lille køretøj til grisetransport jagtes af op i mod tusind nazister på motorcykler, i zeppelinere og en slags walkers af massivt panser .

Alle klapper, da Maude dræber Hitler ved at hoppe op på et V1-missil, mens hun råber sin udødelige catchphrase: "Jeg går op og lægger mig!".

Mere vil Nørgaard ikke sige om MATADOR:RELOADED. Dog vil hun gerne gøre opmærksom på, at Oberst Hachel nu er erstattet af Ida Corr i en stram våddragt, så 'serien ikke længere er så hvid at det i 2012 er decideret politisk ukorrekt'.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt