NATIONENS ØJE

Straffen er klar: Özlem skal kildes under fusserne

SFs partiledelse er endelig blevet færdige med at udmåle straffen over medlemmet der ikke vil stemme for skatteaftalen. "Hun får lov til at beholde sine tillidsposter, men skal af hensyn til hierarkiet kildes rigtigt meget under fusserne", fastholder Villy Søvndal

Det er en lettet partiledelse i regeringspartiet, der er nået frem til "en rigtig fornuftig løsning", som partiformand Villy Søvndal formulerer det.

"Vi var i en lidt ærgerlig situation med Özlem. Det er svært at straffe et medlem for at stå inde for partiets politik, men det ser også bare useriøst ud for omverdenen, hvis vi bare vælger at se passivt til, så jeg er rigtigt glad for, at vi nu har fået forhandlet os frem til det her", siger Søvndal og understreger at alt fortsætter som før, når straffen er eksekveret.

Rent praktisk vil partiets næstformænd, Mattias Tesfaye og Mette Touborg holde fast i Cekics arme så hun ikke kan komme fri, hvorefter gruppeformand Pernille Vigsø Bagge, vil afmontere ofrets sko og strømper. Herefter er det planen, at Søvndal selv og politisk ordfører Jesper Petersen skal kilde henholdsvis venstre og højre fod i 4 minutter, hvorefter Cekics straf er udmålt og alle kan fortsætte dagens gøremål.

Cekic selv har efter betænkningstid valgt at acceptere straffen, selvom hun i følge eget udsagn er "Frygtelig kilden. Altså virkelig, virkelig meget".

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt