NATIONENS ØJE

DR-CHOK: Ny TV Avis er slet ikke avis

Ikke kun ændret sendetidspunkt forvirrede seerne af et nyhedsprogram på Danmarks Radio. Også markedsføringen af programmet som en 'avis' er på kant med forbrugerlovgivningen

"Det er 'Joe and the juice' om igen det her", mener forbrugerstyrelsens Else Bindslev og refererer til en praksis i smoothiekæden, hvor man kunne finde på at kalde en smoothie for 'Hangover Heaven' på trods af, at den ikke havde anden indflydelse på tømmermænd end genoprettelse af væskebalancen og i hvert fald ikke beviseligt tog nogen tættere på himlen. "En sag vi så - og stadig ser - meget alvorligt på", forklarer Bindslev.

Nu er også Danmarks Radios TV Avis kommet i styrelsens søgelys.

"Man kan ikke sige at det er en avis", mener Bindslev og holder et eksemplar af Ekstra Bladet op som eksempel. "Man kan bladre i en avis i det tempo man vil. I TV Avisen sidder Kim Bildsøe Lassen og snakker. I TV Avisen er der kun nyheder. I en avis er der primært massageannoncer og 'Basserne'", siger Else Bindslev og peger ned i avisen.

"Men i det hele taget skal vi have en alvorlig snak med Danmarks Radio. For det er det jo ikke. Altså en radio", afslutter hun.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt