NATIONENS ØJE

Mobbede balletdansere taler ud

"De kaldte mig ting som: 'fesne balletklovn'", fortæller balletdanser om de mobbende balletdansere hos Den Kgl. Ballet

31% af danserne hos Den Kongelige Ballet har været udsat for mobning indenfor det seneste år, i følge en intern undersøgelse.

Balletmester Nikolaj Hübbe bekræfter den dårlige stemning på arbejdspladsen og siger: "At det jo altså heller ikke hjælper på situationen, at danserne render rundt i fjollet tøj hele tiden".

En observation som en anonym mandlig balletdanser erklærer sig enig i:

"Jeg har tit oplevet at stå og øve mig på eksempelvis en 'pas de deux', hvor øvrige dansere er kommet med tilråb som: "Du laver ikke-maskuline bevægelser med din krop, hvilket får mig til at sætte  spørgsmålstegn ved din heteroseksualitet", som en anden mandlig danser for eksempel råbte til mig - eller det ondsindede: "Kunstarten du beskæftiger dig med, er kedelig og gammeldags og eksisterer kun i kraft af kulturstøtte"", fortæller danseren.

En kvindelig balletdanser ved kompagniet indrømmer, at have udført mobning aktivt:

"Ja. Jeg har været med til at mobbe en anden danserinde, fordi hun havde kvindelige former. Det var helt tydeligt, at hun havde bryster - og der indrømmer jeg blankt, at jeg har været med til at kalde hende 'Brystfreak' og har taget aktiv part i at pifte hendes cykel på grund af det", beretter den brødebetyngede mobber, inden hun igen banker sine tæer ind i en mur, for at hærde dem.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt