NATIONENS ØJE

Familie modtager 100 millioner kroner i kontanthjælp om året

Ikke kun 'dovne' Robert Nielsens grove udnyttelse af velfærdssystemet ryster regeringen i disse dage. En hel familie har formået at udnytte et hul i systemet til at hæve et næsten trecifret millionbeløb årligt

"Svindelnummeret har som minimum stået på siden 1972. Måske længere", forklarer ekspert Judith Lamgaard, der fik mistanke til familien, da hun i forbindelse med et besøg i København så et af familiens domiciler, placeret tæt ved vandet.

"Jeg var målløs. Det var nærmest et slot de havde tilranet sig, med egen hær og et gigantisk skib. Jeg tænkte: De folk der bor der, arbejder enten rigtigt meget, eller bestyrer en velfungerende virksomhed. Da det gik op for mig, at de bare har været virkeligt dygtige til at udnytte et hul i loven til at rane til sig af statskassen, blev jeg mildest talt chokeret. Det er næsten værre end Carina-sagen det her", sukker Lamgaard og påstår at familien desuden har tilegnet sig andre goder, såsom fritagelse for betaling af registreringsafgift for adskillige køretøjer.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt indrømmer, at hun kender til den pågældende familie, men nedtoner dog kritikken:

"Familiens medlemmer vil rigtigt gerne arbejde, men de er ikke i besiddelse af kvaliteter, der efterspørges på arbejdsmarkedet for øjeblikket. Men de kan altså både male kunst og brygge rødvin på et niveau, der nok skal blive rigtigt højt med tiden", forsikrer Helle Thorning-Schmidt.

På Christiansborg blev afsløringen i dag mødt med forskellig respons, fra Joachim B. Olsen der mente: "At hvis familien kan finde ud af at gå på jagt skal de ikke have en rød øre" til Özlem Cekic, der mente at beløbet lød: "Helt fair. Man skal huske på, at de har mange børn og høje udgifter til drift og husleje. I et ideelt samfund får vi alle et lignende beløb fra staten, hvilket frigiver rigtigt mange penge til forbrug", understregede hun.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt