NATIONENS ØJE

Biskop: Udmelding af folkekirken bør kræve et mirakel

"At melde sig ud via e-mail er for nemt. Man bør som minimum bære jernbyrd for at vise Gud at man mener det", fastholder biskoppen i Ribe Stift, Elisabeth Dons Christensen

Det vækker utilfredshed i kirkelige kredse, at kirkeministeriet har vedtaget, at man kan melde sig ud af folkekirken, blot ved at sende en e-mail til den lokale præst med en indscannet kopi af sin fødsels- og dåbsattest.

I Kristeligt Dagblad er især Elisabeth Dons Christensen, biskop i Ribe Stift, rasende over beslutningen.

"I Danmark er vi kristne fra det øjeblik vi bliver født og hvis man vil melde sig ud af vores kristne fællesskab som en del af en modedille, bør man som minimum bevise for sin Gud, at man åbenbart mere tror på tom videnskab end Vor Fader", mener hun.

"Udmeldelse per mail sender i mine øjne et forkert signal om, at kirken synes at folk har et frit valg. Jeg synes det er fint, at vi kræver både fødsels- og dåbsattest, selvom det i princippet er unødvendigt, men det er stadig alt, alt for nemt", siger Dons Christensen, der selv har udtænkt et konstruktivt forslag:

"Omkring år 965 døbte biskop Poppo den danske konge Harald Blåtand ved at bære jernbyrd, hvorved danskerne blev gjort kristne. Hvis man vil melde sig ud, må man som minimum gentage den bedrift. Jeg foreslår at frafaldne skal bære en favnfuld glødende kul og gå ni skridt med dem - og i øvrigt stadig kunne fremvise fødsels- og dåbsattest", siger den kvindelige biskop og understreger, at det jo trods alt stadig er nemmere end at melde sig ud af fitness.dk.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt