NATIONENS ØJE

Alle har nu set 'Gangnam Style'. Videre deling er omsonst

Myndigheder advarer mod yderligere viral sharing af 'Gangnam Style'-video, da forsker på DTU kan påvise, at alle danskere nu har set den

"Du har sikkert både set den sjove video med den skægge koreaner igen og igen og har øvet dansetrinene derhjemme foran spejlet. Det er helt i orden. Problemet opstår, når du deler videoen på Facebook i den tro, at der findes mennesker i Danmark der endnu ikke har set den", siger it-ekspert Dennis Kogelund fra DTU, mens han gennemgår videoens virale udvikling:

"Det starter med at såkaldte 'First Movers' begynder at dele klippet. Det er længe, længe siden. Herefter opnår videoen almindelig spredning på Facebook, hvor alle normale mennesker ser det. Herefter er det de lidt langsommere typers tur til at opdage det. Så laver TV-avisen et indslag om det. Så laver Go'morgen Danmark et indslag om det. Herefter bliver det sharet af såkaldte last movers, såsom mødre, bt.dk og TV2 zulu-redaktører - og dér, lige dér, rammer vi faktisk punktet hvor alle har set videoen og man ikke længere behøver at linke til den, i den tro at andre ikke har kendskab til den", forklarer Kogelund mens han peger på en graf.

Det har fået forskellige former for myndigheder til at advare folk imod yderligere deling af videoen. "Du må da gerne stadigvæk dele videoen, men du skal være opmærksom på, at alle andre har set den, så det er sådan lidt i stil med at dele et billede af Dannebrog og skrive: "Heeey, det her er Danmarks flag!". Bare hvis du ikke vidste det", som indenrigsminister Margrethe Vestager tidligere i dag formulerede det.

Vi har valgt at lade være med at linke til videoen med Psy's Gangnam Style da det i følge artiklen er omsonst.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt