NATIONENS ØJE

Dansk sørøverfilm når ikke Pirates of the Caribbean til sokkeholderne

Et enigt anmelderkorps slagter Tobias Lindholms 'Kapringen'. "Pilou Asbæk er ikke Johnny Depp og kostumerne er direkte fantasiforladte" er blot nogle af kritikpunkterne

Den længe ventede film, med officiel premieredato i morgen, har mildest talt ikke begejstret de danske anmeldere. Der er bred enighed om, at det er et modigt valg at lade piraterne være skurke, men derudover er der langt imellem de anerkendende bemærkninger.

BT's Henning Høeg satte ord på skuffelsen med sin to-stjernede anmeldelse:

"Glade og spændte sad min søn og jeg klar, til at se dansktalende pirater svinge sig i tovværk og fægte, mens de med træben hoppede rundt på tønder og råbte: "Aaaahrgh og en hel kasse rom". Lad mig sige det med det samme: Der er ikke så meget som én fægtescene. Jeg skal ikke kunne sige, om det er arven fra Dogville og dogmefilmene, men sørøverskibene er bare helt almindelige motorbåde. Man har ikke engang anstrengt sig for at få dem til at ligne noget".

Værste anmeldelse kom fra Berlingskes Jacob Wendt Jensen, der gav filmen nul stjerner.

"Jeg fandt den decideret racistisk. Hvide mænd mod sorte skurke. Er det 'Tintin i Congo' eller hvad sker der? Og hvor er kvinderne? Hvorfor skal der tegnes et ensidigt billede af både pirat- og rederibranchen som fuldkommen mandsdominerede verdener? Når historien er så kedelig og deprimerende kunne der jo i det mindste være en lækker dame i vådt tøj at kigge på. Hvad får vi i stedet: Søren Malling! Tak for lort!", raser han.

Udover det var der tre hjerter fra Politikens Henrik Palle, der skrev at: "Murakamis Trækopfugl danser pasodoble med digterhøvdingen Bjørnstjerne uden la petite morts forløsning. Som at bestille en Rialto Burger og få en daggammel ostemad i stedet" og endelig valgte Ekstra Bladets Thomas Treo helt kort at give nul stjerner, fordi 'filmen var meget lidt en bootleg-optagelse af en intimkoncert med Bob Dylan'.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt