NATIONENS ØJE

Frederiksberg ændrer 'lunger' til 'bryster'

"Selvfølgelig er det nedsættende og helt unødvendigt sexistisk at kalde folkeskolepigers patter for 'lunger' i forbindelse med en tobakskampagne", indrømmer Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj

"Ideen var jo ellers fin nok", mener en flov Frederiksberg-borgmester. "Vi ville gerne have folkeskoleeleverne til at holde sig fra rygning og vi lo alle hjerteligt til mødet, hvor reklamebureauet gjorde opmærksom på, at ordet 'lunger' kan referere til to ting: Nemlig de tobakssensitive organer hvor vejrtrækning foregår, men samtidig kan ordet også være et såkaldt 'slangudtryk' for kvinders bryster".

Borgmester Glenthøj ler højt og længe af den sproglige forvikling og indrømmer, at han også er den type, der griner af reklamer i biografer. Efter et par minutter får borgmesteren dog en seriøs mine på igen:

"Men vi mødes desværre af kraftig kritik fra kommunens borgere, der ikke har samme sofistikerede humor som os politikere og det skægge reklamebureau og ja, jeg må da også selv ærligt indrømme, at når man ser plakaten med teksten: "Hvem har skolens bedste lunger?" hænge på de kommunale folkeskoler, så sender det helt forkerte signaler".

Derfor har Glenthøj nu taget konsekvensen og har udskiftet ordet 'lunger' med det mere korrekte ord 'bryster', så der nu står "Hvem har skolens bedste bryster?".

"Ja, for kvinder fortjener respekt og deres kønsdele bør ikke omtales med slangord. Det er helt unødvendigt sexistisk og diskriminerende", understreger han.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt