NATIONENS ØJE

Danskere skuffede over manglende indflydelse på amerikansk præsidentvalg

"What?!? Skal man være amerikansk statsborger for at stemme? Hvorfor skriver dansk presse så om det valg hele tiden?", spørger forurettet dansker

Jeppe Ankjær er en almindelig dansker, der har fulgt aktivt med i den amerikanske valgkamp og bliver oprigtigt skuffet, da det går op for ham, at han slet ikke er stemmeberettiget i den forbindelse:

"Det kan da ikke passe? Nu har jeg fulgt med i både republikanernes og demokraternes konvent og jeg har postet en sjov video med Clint Eastwood, der taler med en stol, for at påvirke mine republikanske Facebook-venner. Så skal jeg pludselig finde ud af, at det kun er amerikanere der må stemme? Hvad ved de om politik?", spørger Ankjær forurettet og giver pressen en stor del af skylden.

Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard vil gerne påtage sig en del af ansvaret:

"Hvis jeg skal være ærlig, troede jeg også at alle danskere automatisk var stemmeberettigede, når nu vi interesserer os så meget for det. Vi ville jo være rigtigt gode til det, fordi vi er et oplyst folkefærd, der ved mere om USA end amerikanerne selv gør", forklarer Lidegaard, der ikke er bleg for at udpege skurken som 'republikansk lobbyisme'.

"Det er de samme pengestærke bagmænd, der prøver at gøre et stort nummer ud af om Obama er født på Hawaii eller ej. De bremser vores valgdeltagelse på nationale teknikaliteter, fordi de ved, at vi danskere er trofaste demokrater".

Flere ikke-stemmeberettigede danskere tog i dag opstilling foran den amerikanske ambassade, hvor de krævede at få den såkaldte 'Ombudsman' i tale.

En rasende demonstrant satte ord på alles tanker, da hun sagde: "Den politiske udvikling i USA har væsentligt større indflydelse på renten på mit F1-lån, end alt hvad ham Bjarne Corydon render rundt og laver".

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt