NATIONENS ØJE

Zoologisk Have fejlagtigt havnet på ghettolisten

Den høje grad af arbejdsløshed og ringe uddannelse blandt dyrene i Københavns Zoologiske Have udløste placering på ghettolisten. Minister beklager og understreger, at stigmatiseringen kun bør være møntet på mennesker

En større fejl havde indsneget sig på ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikters årlige opgørelse over ghettoområder i Danmark. "Altså den liste vi for nemheds skyld kalder 'ghettolisten', fordi der endnu ikke er nogen af de der halal-hippier, der for alvor har brokket sig over det", som boligminister Carsten Hansen forklarer det.

Det drejer sig om Københavns Zoologisk Have på Frederiksberg, der pludselig var udråbt som ny ghetto, sammen med bl.a. Finlandsparken i Vejle og Greves Askerød.

"Det handler simpelthen om måden, vi definerer 'ghetto' på. Vi kigger for eksempel på, om antallet af indvandrere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct. Og det er klart tilfældet i Zoo. Det er en uhyre multietnisk sammensat skare vi arbejder med her, med mange kulturelle uenigheder arterne imellem", forklarer Hansen.

"Så ser vi på tilknytning til arbejdsmarkedet og her er der også kraftigt udslag. Bortset fra et par få etniske danskere med arbejde, er beboerne fortrinsvis ledige dyr, der i høj grad lever af forsørgelse og gør meget lidt for at integrere sig. Flere udviser sågar voldelig adfærd og foragt overfor de autoriteter, der fodrer dem", siger Carsten Hansen og ryster på hovedet, indtil han kommer i tanker om, at det er en fejl.

"Ja, for selvfølgelig er det en fejl. Formålet med listen er jo, at stigmatisere menneske-borgere med bopæl i udvalgte boligområder yderligere. Ikke at hænge stakkels dyr ud. Men jeg er sikker på, at vi med eksempelvis intensiv sprogundervisning og jobsøgningskurser nok skal få Zoo væk fra den liste lynhurtigt", understreger Hansen og opfordrer desuden dyrefædrene til at komme på banen og tage ansvar.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt