NATIONENS ØJE

Thorning forklarer manglende folkeskoleviden med rå barndom

"Jeg er altså vokset op i den kolde beton i Ishøj syd for København. Dengang lærte vi unger os allerhøjst matematik, for at kunne fortynde kokain rigtigt, så pusheren ikke blev rasende", forklarer hun

Det er en presset statsminister, der har set sig nødsaget til at reagere på afsløringen af, at dele af folkeskolelærdommen ikke har sat sig fast.

"Ja, det er klart at befolkningen må undre sig. Hvis hun ikke kan den pythagoræiske læresætning, hvordan kan hun så være leder for et land? Det kan jeg sagtens sætte mig ind i", forklarer Helle Thorning-Schmidt og skyder skylden på den hårde barndom på den københavnske vestegn.

"Man skal forstå, at vi ikke havde samme brug for Pythagoras som børn i eksempelvis Herning, når hver dag var en kamp for overlevelse. Dog lærte vi en masse matematik af livet. Blandt andet lærte vi lynhurtigt, hvor meget man skulle fortynde kokainen man solgte i skolegården, for selv at få profit, uden at Pusher-Bjarne opdagede det", beretter Thorning, der stadig kan huske at svaret var 20 pct.

Den unge, kommende statsminister, havde ikke megen mulighed for lektiehjælp og man kunne ikke bare 'ringe til kommunen' dengang, som Thorning forklarer:

"Nej. Når vi havde såkaldt 'blækregning' var jeg nødt til at opsøge områdets bodegaer og centerpubber, for at finde nogle voksne jeg kunne provokere. Når de så vendte sig og spurgte: "Har du et problem?", kunne jeg svare: "Ja. Opgave 4 volder mig besvær"", husker Thorning.

"Så det er muligt, at jeg ikke lige kan Pythagoras' læresætning. Men jeg kan stadig huske Pusher-Bjarnes: Man sladrer fucking ikke til panserne!", afslutter hun.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt