NATIONENS ØJE

Morten Storm-filmen skal instrueres af Søren Fauli

"En bleg, rødskægget dansker der infiltrerer en islamistisk terrororganisation. Det er det bedste komedieoplæg jeg nogensinde har hørt om", siger filminstruktøren. Også de amerikanske Wayans-brødre er meget interesserede

Det er en stolt Fauli, der ved dagens pressemøde på Zentropa i Avedøre kan annoncere den kommende folkekomedie med arbejdstitlen "Halløj i al-Qaeda-købing", selvom den endelige titel nok bliver noget i retning af "Jihatten af for Agent Vom", "Sprængfarlig Tumpe" eller "Du levner kun to gange", fordi "det altså er sjovt, at han er lidt tyk", som Fauli smilende formulerer det.

En bølge af spørgsmål til filmens handling, cast og forventet premieredato rammer instruktøren, der dog ikke har mange oplysninger på nuværende tidspunkt.

"Nej. Altså, han skal vel forhindre et terrorangreb på Tivoli eller sådan noget, ved at lade som om, at han er rigtig al-Qaeda-mand og kan ryge vandpibe uden at hoste og sådan noget, men alt det finder vi ud af undervejs. Film fungerer bedst når de er lidt spontane i det og det ville være dumt at låse sig fast til et manus. Lige nu handler det primært om at tjekke, om Ole Thestrup har en ledig uge på et tidspunkt og når det er clearet booker vi den der grusgrav ved Roskilde som location", fortæller instruktøren bag bl.a. Polle Fiction.

Også de amerikanske komikerbrødre Shawn og Marlon Wayans har udvist stor interesse for rettighederne.

"Det er et genialt koncept", fortæller Marlon Wayans da vi fanger ham på en telefon. "al-Qaeda forventer at møde den her hvide konvertit, Polar Bear, men ved en serie af forviklinger bliver det en 'brother' i stedet, der så er nødt til at sminke sig hvid og iføre sig rødt skæg og lade som om, han ikke kan lide rap-musik. Det bliver en blockbuster", mener han.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt