NATIONENS ØJE

Annette Vilhelmsen vinder - og trækker sig. "Ville bare bevise, at jeg kunne"

Kort efter sin overbevisende jordskredssejr, valgte den nyvalgte SF-formand at trække sig. "Nej, det var jo bare en protest mod ledelsen. Jeg aner da intet om rigtig politik i virkeligheden", sagde den 52-årige Vilhelmsen fra Kerteminde

"Det var nødvendigt for mig at stille op, fordi det var så tydeligt, at ledelsen havde lagt en plan om, at Astrid skulle vælges til formand. Det kunne alle se. Jeg tror, at der var døvstumme mennesker i Peru, der kunne se det. Derfor stillede jeg op, men jeg aner da slet ikke nok om ting, til at kunne være formand. Hvis jeg var velbevandret i økonomi var jeg jo nok ikke SFer til at starte med", understreger Vilhelmsen.

Astrid Krag ser det som en advarsel og et direkte signal fra baglandet. "Ja, nu har medlemmerne ligesom meldt ud, at det der er galt med mig er, at jeg er mig. Det må jeg tage til efterretning og så prøve at være mindre mig fremover", siger Krag og bakkes op af partiets reelle leder, Thor Möger Pedersen:

"Ja, det var godt nok et close call og nu har vi lært vores lektie: At føre SF-politik og at lade være med at stille Astrid Krag op mod nogen. Shit, det gik skidt for den idé. Hun havde jo tabt til en bunke grus, hvis vi kom dertil", ler Möger, indtil han kommer i tanker om, at Krag stadig står ved siden af.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt