NATIONENS ØJE

Zenia Stampe politianmelder regeringen for ikke-kønsneutral ledelse

"100% kvindelige partiformænd i regeringen, er en ensidig kønslig fordeling af magten og ønsket om, at bestyrelser skal bestå af 40% kvinder og dermed 60% mænd", mener det radikale folketingsmedlem

"Jeg har valgt at politianmelde dette overgreb mod mænd, fordi menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg er holdt op med at tage telefonen, når jeg ringer", forklarer den radikale ildsjæl, der er stærkt utilfreds med den ensidige parlamentariske situation i landets ledelse.

"Skal vi virkelig acceptere udelukkelsen af et helt køn, bare fordi stemmerne har fordelt sig som de har, i et demokrati? Det er det samme som at sige, at "Det er okay, at Mærsk har overvægt af mænd i bestyrelsen", eller at "Mænd er naturlige virksomhedsledere, fordi det typisk er dem der opfinder de ting, de sælger", eller at det er helt i orden, at vi i 2012 stadig har separate håndboldlandshold, for mænd og kvinder. Jeg synes ikke det er i orden", raser Stampe, der har svært ved at se oplagte løsninger på problematikken.

"Nej. Jeg er selv radikal næstformand, så det går ikke at afsætte Margrethe Vestager. Annette Vilhelmsen er lige blevet valgt, så hende kan man ikke udskifte foreløbig og Socialdemokraternes næstformand er vist Frank Jensen, så den går heller ikke", beklager Stampe.

"Da vores støtteparti også har en kvindelig leder, er vi ganske enkelt nødt til at overveje at indgå i regering med et maskulint parti som Liberal Alliance. Hvis de så kunne gøre Joachim B. Olsen til formand, ville vi have nået de 60% mand, med et enkelt trylleslag", afslutter Stampe.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt