NATIONENS ØJE

Zoo afliver tre ansatte
(Foto: Marcus Andreassen / Polfoto)

Zoo afliver tre ansatte

"Tre administrative medarbejdere var blevet for gamle og optog plads ved skrivebordene, så vi valgte at stede dem endeligt til hvile", forklarer havens videnskabelige direktør, Bengt Holst

"Så går det åbenbart løs igen. Har I virkelig ikke andet at skrive om?", spørger Bengt Holst mængden af journalister foran Københavns Zoo på Frederiksberg, efter aflivningen af tre medarbejdere tidligere i dag.

"I går jo kun op i det, fordi de havde menneskenavne, men Jonna, Ditlev og Kirsten var ikke længere arbejdsduelige. De havde utroligt svært ved at forstå moderne EDB, og især Jonna blev ved med at tale om fagforeningen og 'ondt i ryggen'. Nu får vi nogle unge, friske mennesker med forstand på sociale medier i stedet. Det er da bedre for alle", mener Holst.

Kritiske spørgsmål går igen om, hvorvidt de tre medarbejdere kunne have været anbragt på andre arbejdspladser. En tese Holst afviser:

"Nej. De var blevet gamle og kunne ikke fungere på markedsvilkår. De ville allerhøjst kunne være anbragt i kommunale skånejobs, men det er jo heller ikke en tilværelse. Hvis vi ikke havde aflivet dem, var de bare blevet arbejdsløse, og havde været samfundet til last i mange år frem. Vi har truffet den korrekte beslutning", konkluderer den videnskabelige direktør.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt