Går du med stok?

Går du med stok?

Det er ikke altid bentøjet lige gør det, som man gerne vil have det til at gøre. At komme på benene går måske nok, men det der med skridtene, det ene ben foran det andet, er måske ikke helt så let som det var for 15 år siden. Det kan være rart med støtte. For eksempel fra et par stokke eller krykker. Det er en herlig opfindelse for folk, der er lidt oppe i alderen og døjer lidt med at få benene til at arte sig. 

Med et par gode krykker kan du faktisk komme godt afsted. Muligvis springer du ikke rundt som en gazelle, men du kan flytte dig, og det er vigtigt, også når man er kommet lidt op i årene. Livet som senior skal jo helst ikke foregå i ensom ubevægelighed. Det er vigtigt at være aktiv, når man er senior og et par gode krykker kan være en stor hjælp til at komme rundt. Men det skal være gode krykker, for så går det bedst. 

Få friheden tilbage 

At kunne bevæge sig frit er en vigtig ting for alle, også seniorer. Med et par gode krykker ved hånden er man bedre i stand til at komme omkring, både i hjemmet og ude i den trafikerede verden. Man er ikke så bundet som hvis man skal gå og støtte sig til alt muligt for at kunne komme frem. Med et par gode krykker har du altid støtte ved hånden. Og det er vigtigt, hvis man helst vil undgå isolation og ensomhed. 

Nogle kan klare sig med én, andre skal have to gode krykker for at bevæge sig stabilt ud i verden. Det er dejligt at kunne komme omkring, hvad enten det er med én eller to gode krykker som støtte. Det er så vigtigt at man får passet det sociale liv, både med familien og med vennerne. Det kan ikke siges nok, hvor meget et socialt liv betyder. Socialt liv er med til at holde en i gang. Og vigtigt for det mentale helbred, især hos seniorer. 

Måske ikke løb, men så stabil gang da. 

At det er slut med at løbe efter bussen, det klarer man såmænd nok. Man må bare lære at komme afsted i ordentlig tid. Men at kunne gå omkring og komme rundt, det er vigtigt, både for den meget aktive, men også for den helt almindelige senior. Der er stadig sociale begivenheder, der er værd at deltage i, og dem må man ikke snyde sig selv for. Heller ikke selvom bentøjet ikke er helt optimalt. Med gode krykker går det hele lettere og man går ikke glip af de sociale begivenheder. 

Og er man først kommet afsted, så er det yderst sjældent man fortryder. Det er så livgivende at møde andre mennesker og dejlig stadig at kunne gå rundt og hilse. Også selvom det er med støtte af et par gode krykker. Du er helt sikkert ikke den eneste i kredsen, der trænger til lidt støtte. Et par gode krykker kan ses som et signal om at man stadig er et aktivt menneske. 

Skriv et svar