NATIONENS ØJE

Enhedslisten er nået til enighed om, hvad der konkret skal ske i fiktivt fremtidsscenarie

"Gudskelov har vi besluttet at beholde lidt politi og militær, i forbindelse med den revolution der aldrig nogensinde vil have mulighed for at finde sted i Danmark", forsikrer Johanne Schmidt-Nielsen

Hverken politiet eller forsvaret skal helt afskaffes efter en revolution, besluttede Enhedslistens hovedbestyrelse efter en debat på et vandrehjem i Ringsted.

Det glæder især partiets Johanne Schmidt-Nielsen, der til det sidste stod fast på, at det er svært at opretholde en fiktiv, socialistisk stat uden bare lidt politi og militær, bl.a. til at køre evt. systemkritikere til arbejdslejrene på Fanø.

"Det er klart, at i en ideel verden ville man kunne klare sig med blot en håndfuld politimænd, hvis bare folk ville være gode nok til at angive deres naboer for mistænkelig adfærd, men folk skal jo altså lige have lidt tid til at vænne sig til at markedskræfternes styring er blevet erstattet af offentlig kontrol med produktionsmidlerne", forklarer Schmidt-Nielsen og udelukker ikke at politiet, militæret og for den sags skyld domstolene, kan slås sammen til én eliteenhed af svært bevæbnede 'dommere', der kører på motorcykler og kan foretage udøvende, lovgivende og dømmende beslutninger på stedet. "Meget ligesom en Hjem-is bil - bare med retfærdighed", foreslår den smilende politiske ordfører og understreger at den specifikke idé ikke er 'clearet' med ledelsen, "Men der er jo ikke grund til at beslutte alting her og nu, når det aldrig kommer til at ske alligevel", som hun siger.

Andre politiske partier har langet kraftigt ud efter Enhedslisten for at beskæftige sig med urealistiske ting.

"At være politiker burde handle om at varetage rigtige menneskers rigtige problemstillinger, i stedet for at bruge tiden på at diskutere fuldkommen urealistiske luftkasteller, baseret på naiv overtro kombineret med direkte uvidenhed", som Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen formulerede det.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt