You are currently viewing 3 alternative behandlingsformer til mentalt velvære

3 alternative behandlingsformer til mentalt velvære

Et utal af danskere døjer med mentale problemer af den ene eller anden form. Der kan være tale om alt fra humørsvingninger til svære psykiske lidelser, men fælles for dem alle er, at det ikke er altid, at traditionel behandling virker. Og hvad stiller man så op?

En mulighed kan være at prøve kræfter med en eller flere alternative behandlingsformer. Det er ikke sikkert, at de virker, men omvendt er der ofte ikke noget at miste ved at prøve dem af. Og sæt nu, at det rent faktisk hjælper!

Her kan du se tre alternative behandlingsformer, som du kan prøve, hvis du har mentale problemer.

Mindfulness og meditation

Mindfulness og meditation er blevet et populært supplement – og i nogle tilfælde alternativ – til traditionel behandling. Mindfulness og meditation giver psyken en pause fra den daglige trummerum, og lader dig i stedet fokusere på dit eget velvære.

Det sker ved hjælp af en række forskellige øvelser, der blandt andet består af vejrtrækningsøvelser, tankeøvelser og lignende. Øvelserne har til mål at få dig til at slappe af både mentalt og fysisk, samt at finde ro i sindet, hvilket mennesker med psykiske udfordringer ofte har behov for.

Kosttilskud

Synes du ikke, at mindfulness og meditation er det rette for dig, kan du i stedet overveje, om ikke kosttilskud kan hjælpe dig. Der findes en lang række kosttilskud, lige fra vitaminer og mineraler til CBD, som muligvis kan hjælpe dig, og du kan evt. alliere dig med en kostvejleder eller en læge for at få gode råd til, hvad du bør vælge.

Det er dog vigtigt, at du vælger kosttilskud, der rent faktisk har en teoretisk mulighed for at hjælpe dig, og samtidig skal du være varsom, så du ikke vælger noget, der kan være decideret skadeligt for dit mentale velvære – det kunne f.eks. være cannabisolie, som kan have negative konsekvenser for din psyke. Sørg altid for at inddrage din læge i dine overvejelser, hvis du ønsker at afprøve alternative kosttilskud.

Yoga

Den tredje og sidste mulighed, vi vil anbefale i denne omgang, er yoga. Yoga er en indisk træningsform, der består af åndedrætsøvelser og forskellige kropsstillinger, som ifølge fortalere både gavner dit fysiske og mentale velvære. En af fordelene ved denne træningsform er desuden, at den er nem at udføre i eget hjem, hvis du foretrækker det. Alt, du skal bruge, er en yogamåtte og et træningsprogram – så er du i gang!