You are currently viewing 3 måder du kan spare på

3 måder du kan spare på

ANNONCE

De fleste kan spare 100-500 kr. hver eneste måde, og så virker det lidt mærkeligt ikke at gøre det. Det svarer alligevel til 1.200 – 6.000 kr. om året. Hvis du sparede det, så ville det lige være en ekstra ferie for en person. For de fleste gør det en ret stor forskel, og det gode er her, at det ikke er penge, som du skal betale skat af, da der er tale om penge, du sparer i udgifter.

Kig på din mobil- og bredbåndsregning

De fleste betaler for mange penge for deres mobilregning, fordi de ikke kigger på, hvad de benytter af tale og data. Ofte tror mange, at de har det billigste mobilabonnement, fordi det ikke koster så mange penge, men når de så undersøger mulighederne, finder de ud af, at de kunne spare mere.

Du skal kigge på dine seneste seks måneders regninger og så finde ud af, hvor meget du i gennemsnit taler i telefon, og hvor meget data du bruger. De fleste bruger ikke særlig meget data, fordi vi er på internettet, når vi derhjemme. Det sørger din mobil automatisk for at gå over på, når den har mulighed for at benytte wifi.

Når du har fundet ud af, hvor meget data du bruger, så kan du tjekke her, om du kan finde et billige mobilabonnement.

På samme måde skal du også finde ud af, om du betaler for mange penge for dit internet derhjemme. Her er det sjældent data, som du betaler for, men for hvor hurtig hastighed du gerne vil have. Her kan du læse om online, hvor meget hastighed  det kræver for de ting, som du benytter. Netflix benytter f.eks. ikke så meget, medmindre hele familien vil se samtidig.

Gennemgå dine forsikringer

Der er ofte nogle penge at spare, hvis du skifter forsikringsselskab, eller hvis du samler alle dine forsikringer hos et selskab. Hvis du finder alle dine papirer frem, kan du holde et møde med et forsikringsselskab, hvor de kan fortælle dig, om du kan spare nogle penge eller ej.

Spar på vand og el

Der er ingen grund til at tage lange bade eller lade lyset være tændt, når I ikke er hjemme. Hvis I virkelig begynder at spare, kan der sagtens være mange hundrede kroner at spare om året, og så er I også mere miljørigtige.

Bonus: Spar endnu mere

Der, hvor I ofte kan spare mest, er ved at tænke mere over, hvad jeres familie bruger penge på. Her er det vigtigt at holde fokus på, hvad det er, som I egentlig gerne vil bruge jeres penge på.

Vi køber tit en masse småting, fordi det er meget hyggeligt, men hvis du tænker på alle disse ting over et år, så ender du med at have brugt rigtig mange penge på det.

Generelt er det en god ide at have et budget, så I ved, hvor meget I må bruge hver måned. På den måde bliver det også lettere at sige nej til en masse ting, som I føler, at I har råd til, men som I ikke har, da I hellere vil spare op til næste ferie.