You are currently viewing 6 overraskende situationer, som en rejseforsikring kan hjælpe dig i

6 overraskende situationer, som en rejseforsikring kan hjælpe dig i

Kender du den følelse, når du er i udlandet, og alt går galt? En rejseforsikring (læs mere her) kan hjælpe på flere måder, end du tror! Uanset om det er en medicinsk nødsituation eller et aflyst fly, er rejseforsikringen der for at hjælpe dig. Her er 6 situationer, hvor rejseforsikringen dækker.

1. Medicinske nødsituationer: En af de mest almindelige grunde til at købe en rejseforsikring er for at få medicinsk dækning. Hvis der sker en ulykke eller en skade i udlandet, kan det blive utroligt dyrt, hvis du ikke har den nødvendige dækning. Din rejseforsikring dækker ikke kun eventuelle medicinske udgifter i forbindelse med hændelsen, men den kan også dække eventuelle transportomkostninger i forbindelse med hjemrejsen. Det er dog vigtigt at læse det med småt, da nogle forsikringer kan udelukke visse risici, f.eks. eventyrsport eller aktiviteter, der anses for at være for farlige.

2. Mistede eller stjålne ejendele: Ingen ønsker at forestille sig, at deres yndlingselektronik bliver stjålet, mens de er på ferie – men det sker oftere, end du tror! En rejseforsikring kan give dig ro i sindet i visheden om, at hvis noget bliver tabt eller stjålet under din rejse, kan du få det refunderet op til et vist beløb afhængigt af den forsikring, du har købt. Sørg for at gøre status over alle dine ting, når du pakker, og dokumentér dem, hvis der skulle gå noget tabt.

3. Aflysning og forsinkelse af rejsen: Intet ødelægger en rejse mere end at få planer aflyst uventet; uanset om det skyldes politiske uroligheder i området eller en naturkatastrofe, må rejser nogle gange aflyses i sidste øjeblik på grund af uforudsete omstændigheder uden for vores kontrol. Rejseforsikringer kan give refusioner, hvis flyrejser skal ombookes på grund af forsinkelser eller aflysninger uden for vores kontrol, så vi kan fortsætte med at nyde vores ferie uden alt for store forstyrrelser.

4. Konkursbeskyttelse: Tro det eller ej, men konkursbeskyttelse er en af de mindre kendte fordele ved at have en rejseforsikring! Hvis hoteller, flyselskaber, rejsearrangører eller krydstogtskibe går konkurs, mens du rejser i udlandet, og bliver ude af stand til at yde service (uden forudgående varsel), kan din rejseforsikring dække nogle af de påløbne omkostninger – især hvis de betragtes som “ikke-refunderbare udgifter”, der ellers ikke er dækket af andre former for betalingsbeskyttelse som f.eks. kreditkort osv. Dette kan være utroligt nyttigt, hvis der skulle opstå en uheldig situation!

5. Forpassede tilslutningsflyvninger: Når man har flere forbindelser undervejs fra en destination til en anden, er der altid risiko for at gå glip af forbindelser på grund af uforudsete omstændigheder som f.eks. forsinkelser på grund af vejrforholdene, hvilket medfører ekstra omkostninger til ombooking af fly osv. Heldigvis tilbyder mange rejseforsikringsselskaber en dækning for missede tilslutningsflyvninger, som dækker disse uheld, så det ikke koster dyrt at komme fra punkt A til punkt B!

6. Indkvarteringsdækning: En anden stor fordel, som mange rejseforsikringsselskaber tilbyder, er dækning af overnatning, hvis der skulle ske noget, og dit hotelværelse skal afbestilles på grund af en nødsituation osv. De fleste forsikringer tilbyder refusion af forudbetalte overnatninger op til et vist beløb, hvis dette skulle ske under en rejse i udlandet; dette kan spare en enorm mængde penge, der ellers ville blive brugt på at betale for nye overnatningsmuligheder!

Hvem vidste, at noget så simpelt som at købe en rejseforsikring kunne spare os så meget tid og penge, når tingene ikke går efter planen? Fra medicinske nødsituationer og mistet bagage til dækning af indkvartering og beskyttelse mod konkurs – der er virkelig ikke meget, som ikke kan dækkes af en god kvalitetspolice! Så inden du tager ud på dit næste eventyr, skal du sørge for at være dækket af en omfattende rejseforsikring – hvis der skulle ske noget undervejs … du vil takke dig selv senere!