You are currently viewing Alt hvad du skal vide om permanent hårfjerning

Alt hvad du skal vide om permanent hårfjerning

Det er ingen hemmelighed, at samfundet i dag ophøjer lange og tykke øjenvipper såvel som en flot hårpragt, men på arme, ben og alle andre vegne er det ikke velset at have hårvækst. Derfor er hårfjerning populært, og hårfjerning må gerne være permanent. Seneste skud på stammen indenfor hårfjerning er IPL. Her er alt, hvad du skal vide om metoden.

Fra barberblade til permanent hårfjerning med IPL

Mange kunne sikkert være foruden brugen af barberblade, voks og pincet. De er smertefulde at gøre brug af, og er ikke en permanent løsning.  Det er derfor, IPL metoden er populær, da den er ikke nær så smertefuld, og kan være en permanent hårfjerning løsning for mange.

IPL står for Intense Pulsed Light. Ved brug af laserteknologi opvarmes uønsket hår ved 70 grader. Det er den temperatur, der skal til for at ødelægge hårroden. IPL- teknologien kan ikke give en permanent hårfjerningen efter blot én enkelt behandling.

Hvordan opnår man permanent hårfjerning med IPL?

IPL-maskinen kun kan fjerne hår, når hårsækkene er aktive. Hår har vækstcyklusser af tre faser. Derfor skal der normalt seks til ti behandlinger til, før hårvæksten er reduceret. IPL kan mindske ens hårvækst med 40 – 80 %. Det er derfor, at de fleste næsten kan opnå en permanent hårfjerning ved hjælp af IPL. Resultatet varierer fra person til person alt efter ens hår- og hudtype.

Lysenergien fra IPL-maskinen ledes nemlig via pigmentet i håret ned til hårsækkene. Hvis hårene er mørke, ledes lysenergien bedre ned til hårsækkene.  For at opnå noget nær en permanent hårfjerning, skal man helst have lys hud og mørke hår. Man har derfor behov for flere behandlinger end de normale seks til ti, hvis man enten har lysere hår eller mørkere hud.

For at opnå en permanent hårfjerning eller noget nær det, skal man have seks til ti behandling med et interval på seks til otte uger. Herefter kan det være nødvendigt at have én enkelt behandling hvert 2.- 4 år.

Sådan skal man forberede sig inden en IPL hårfjerning

Der er flere ting, man skal sørge for at gøre inden en IPL hårfjerning.

  • Man skal holde sig væk fra solen 72 timer inden behandlingen, da man ellers risikerer at blive solbrændt.
  • Begræns brugen af selvbruner. Lysenergien ledes af hårets pigment. Hvis huden bliver mørkere, kan lysenergien komme til at “angribe” det forkerte mørke pigment i stedet for hårsækkene. Det vil ikke alene gør behandlingen mindre effektiv, men også gør skade på huden.
  • Lad være med at wax, blege eller plukke håret fra det ønskede område 2 – 4 uger inden behandlingen. Det eneste man må gøre er at barbere området en til to dage før behandlingen.  Man må nemlig gerne have lidt hårvækst under behandlingen, men har man længere hår, kan det blive en anelse mere smertefuld.
IPL hårfjerning kan ikke kurere medicinske tilstande

Hvis man har uønsket hårvækst grundet hirsutisme, PCOS, hypertrikose og andre medicinske tilstande, er IPL ikke noget, man skal håbe på, kan være løsningen for en. Man kan dog få en fin forbedring af ens hårvækst ved brug af IPL Ellipse.